power bi resume indeed power bi analyst resume power bi data analyst resume power bi desktop resume power bi developer roles and responsibilities power bi admin resume power bi resume for freshers power bi developer job description 2018 Amsterdam

Power BI is een Business Intelligence-tool van Microsoft om gegevens makkelijk inzichtelijk te maken en weer te geven op ieder device. Daarnaast kan Power BI met één muisklik real time overzichten van de belangrijkste stuurdata binnen een bedrijf weergeven, wat het delen van data versoepelt. Power BI is zowel beschikbaar als Software as a Service (SaaS) als onderdeel van de Microsoft Office 365-suite. Meer weten? Lees dan verder!

Waarom zou ik Power BI gebruiken?

Waarschijnlijk weet jij al goed hoe je Excel kunt gebruiken, zoals de meeste mensen. Helaas is dit niet altijd het geval bij Power BI. Erg jammer, want Power BI is door Microsoft ontwikkeld uit verschillende Excel add-ons zoals Power Pivot, Power Query en Power View. Deze add-ons maken het mogelijk om data te verzamelen, analyseren, bewerken en visualiseren. Je kunt je vast voorstellen dat het veel efficiënter en overzichtelijker is om al deze componenten binnen één programma te hebben en dit is precies wat Power BI is. Verder heeft Power BI meer dan 100 ingebouwde koppelingen voor verschillende databronnen zoals Azure SQL Database, SalesForce, Load en Google Analytics. Koppelingen met on-premise databases zijn tevens mogelijk middels Power BI Gateways. Weten hoe je dit doet? Tijdens een van onze Trainingen Power BI leren wij je graag hoe je al deze handige functies gebruikt en jezelf onderscheidt van de Excel gebruikers.

De verschillende vormen van Power BI:

Het is mogelijk om Power BI in verschillende vormen te gebruiken. Zo is er Power BI:
 • Webservice, waarmee je gemakkelijk en veilig data deelt binnen je organisatie.
 • Windows, een tool om rapporten te bouwen en data te bewerken.
 • Embedded, waarmee je makkelijk rapporten toe kunt voegen aan apps.
 • Mobile, een platform beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone om overal en altijd toegang te hebben tot je data en rapporten.

De kracht van Power BI

Wil jij graag snel rijke analyses en visuele rapporten samenstellen, bruikbare rapporten bewaren op je persoonlijke dashboard en gemakkelijk logische verbanden vinden? Het kan allemaal met Power BI, onderdeel van Microsofts Cortana Intelligence Suite. Onze training Analyzing Data with Power BI (MS20778) leert jou hoe je dit doet. Ook data connecten gaat binnen de Power BI desktop applicatie gemakkelijk met behulp van het drag-and-drop systeem, waarna deze connecties geüpload kunnen worden naar de Cloud. Opties om data intuïtief visueel weer te geven zijn daarnaast volop aanwezig en Custom Visualizations maken het mogelijk om maatwerk te leveren. Je bouwt deze makkelijk zelf of download ze via de Office Store.

Wie denkt dat Business Intelligence alleen is weggelegd voor whizzkids en corporates heeft het mis. Microsoft heeft een nieuwe game changer in het leven geroepen: Power BI. Met Power BI als krachtige Business Intelligence tool kijk je niet meer naar cijfers van het verleden maar geef je echte inzichten aan de toekomst van je organisatie. Power BI gaat de dagelijkse werkzaamheden voor jou als financial aanzienlijk veranderen, net zoals Excel dat deed in 1985.

In dit blog vertellen we jou wat Power BI precies is, hoe de tool zich verhoudt ten opzichte van Excel en vooral hoe jij met de hulp van Power BI de financial van de toekomst gaat worden.

 

Dit is Power BI: uitgelegd in 4 thema’s

Power BI is een allesomvattende Business Intelligence tool. Hoewel de mogelijkheden eindeloos zijn leggen we je de 4 belangrijkste thema’s uit, zodat je een helder beeld krijgt van wat de tool precies is, en kan.

1. Echt self-service

Power BI is een self service Business Intelligence tool. Dat betekent dat iedere gebruiker er direct (en uiteindelijk met de juiste training) zelf mee aan de slag kan. Dat komt doordat elke financial bekend is met de vertrouwde Microsoft omgeving en Excel functionaliteiten. Je hebt ook geen IT specialist of BI professional nodig om deze tool te implementeren binnen de organisatie. Je download Power BI en kan direct zelf aan de slag. Dit maakt Power BI een intuïtieve en gebruiksvriendelijke tool voor zowel financials, als management.

2. Automatisch alle data ontsluiten

Nooit meer elke maand alle data downloaden uit al je software pakketten. Met Power BI ontsluit je zowel financiële als operationele data automatisch vanuit allerlei verschillende bronnen. Dat kunnen lokale databases zijn zoals SQL-databases, maar ook cloud (online service) systemen zoals Dynamics 365 of Salesforce. Power BI heeft al koppelingen met honderden verschillende databronnen en Microsoft breidt deze lijst elke maand uit. Nadat de brondata eenmalig zijn gekoppeld verversen ze automatisch en kijk je dus telkens naar de meest recente data.

3. Van ruwe data tot krachtige visuele rapportages

Power BI verwerkt ruwe data tot logische en leesbare data. Zo kun je met berekeningen extra data toevoegen, zelf je data aanpassen, leesbaar maken en kun je relaties leggen tussen verschillende databronnen. Zodra je dataset compleet is bouw je krachtige visuele dashboards en rapportages. Je kan gelijk aan de slag met beschikbare dashboards (solution templates) of je maakt zelf dashboards met de uitgebreide bibliotheek aan te gebruiken visuals (grafieken, tabellen, diagrammen, meters etc). Presenteer de data die voor jouw organisatie van belang is en pas deze geheel naar wens aan. Bekijk bijvoorbeeld in één oogopslag de omzet van verschillende afdelingen, de marge per product of de urenregistratie van je personeel.

4. Volledig in control over de informatiestroom: automatisch delen, beheer geborgd

In de meeste organisaties wordt stuurinformatie nog steeds gedeeld per mail, in Excel, Word, PowerPoint of PDF. Op deze manier is er eigenlijk geen enkel beheer over wie welke informatie te zien krijgt. Power BI dashboards deel je met personen en met groepen binnen de organisatie. Door groepen slim in te richten (in bijvoorbeeld afdelingen of teams), en hier een set van dashboards aan te koppelen, beschikt de hele groep altijd over dezelfde (stuur-)informatie. Die dashboards bekijk je op ieder device: op desktop, smartphone of tablet. Iedereen krijgt de informatie te zien die voor hem of haar van belang is. Wil je toch presenteren op papier? Geen probleem. Met 1 druk op de knop exporteer je dashboards naar prachtige Powerpoint presentaties; klik in de Powerpoint op één van de grafieken en het juiste dashboard opent zich automatisch. Jij bent en blijft helemaal in control over de informatiestroom.

 

“Power BI maakt data inzichtelijk voor de gehele organisatie”

Kort samengevat is Power BI een revolutionaire Business Intelligence tool die data binnen de gehele organisatie inzichtelijk maakt. Je kan nu operationele data koppelen aan je financiële data om verbanden te leggen en échte inzichten te presenteren met visuele rapportages. Plus, elke financial kan er mee aan de slag dankzij de gebruiksvriendelijke interface. Dit zijn de voornaamste redenen om te starten met Power BI:

 • Power BI werkt als een verlengstuk van Excel en is de beste BI tool voor iedereen die gewend is om met Microsoft producten te werken.
 • Het is Business Intelligence mogelijk gemaakt voor het MKB.
 • Je hebt geen IT of BI kennis nodig.
 • Power BI desktop en apps zijn gratis te downloaden. Met een pro-licentie van €8,40 per maand (excl. BTW) krijg je toegang tot het delen binnen je organisatie in groepen.
 • Het is dé tool om een visueel overzicht én inzicht van je bedrijfscijfers te maken.
 • Al je data realtime inzichtelijk en deelbaar: op desktop, smartphone of tablet.

De reporting issues van elke financial, herkenbaar?

Om de kracht van Power BI duidelijk te maken kijken we eerst naar de issues en uitdagingen waar jij als financial mee te maken hebt. Zo snap je direct hoe Power BI jou gaat helpen in je werkzaamheden.

We leggen je een situatie voor:

“Het is jouw taak om elke maand de cijfers te presenteren. Je verzamelt de juiste data en vertaalt deze naar relevante, leesbare en begrijpelijke rapportages. Om dit voor elkaar te krijgen ben je iedere maand eigenlijk teveel tijd kwijt aan het creëren van de rapportages. Voor het analyseren van de inzichten in die rapporten blijft weinig tijd over. Iedere maand loop je tegen de volgende issues aan:

 • Alle benodigde data zitten in verschillende systemen (softwarepakketten, cloudsystemen etc.) en dus maak je iedere maand weer downloads uit al die verschillende pakketten en systemen.
 • Je krijgt net niet die download eruit die je nodig hebt en de software leverancier wil het rapport niet voor je bouwen.
 • Doordat die verschillende downloads er allemaal anders uitzien kost het vervolgens veel tijd om ze samen te voegen.
 • Het maken van de analyse kost veel tijd en ondanks al je efforts vind je de analyse zelf eigenlijk nog te beperkt.

Als dit nog niet genoeg druk geeft krijg je ook nog geregeld de vraag of je een iets aangepaste analyse kunt maken voor die ene directeur. Of besluit een manager dat hij een specifiek rapport wil voor zijn eigen afdeling.”

Herkenbaar? Dan zijn dit wellicht uitdagingen waar je op dit moment mee te maken hebt:

 • De hoeveelheid aan data die je moet raadplegen is enorm, maar de informatie is beperkt.
 • Je krijgt maar moeilijk toegang tot de juiste data.
 • De spreadsheets bevatten historische informatie.
 • De data waar je mee werkt is niet real-time, je inzichten raken daardoor snel verouderd.
 • Het maken van de rapporten is een tijdrovende en foutgevoelige taak.
 • Voor het creëren van rapporten ben je afhankelijk van derden.
 • Je mist visualisaties om het plaatje compleet te maken.

Idealiter zou je alle data automatisch verwerken, data uit verschillende bronnen samenvoegen, een totaaloverzicht hebben van alle kanalen, actuele data gelijk willen raadplegen en op vrijdagochtend je rapportages in één keer kunnen opmaken en presenteren zodat je jouw laptop om 17:00 uur ook echt kan dichtklappen.

Dit is allemaal mogelijk met Microsoft Power BI.

We laten het zelfs allemaal zien tijdens ons live webinar: ‘Power BI: Glashelder inzicht in al je data’ >> Klik hier voor meer informatie.

 

Excel & Power BI

Wie denkt dat Power BI de vervanger is van Excel heeft het mis. Power BI gaat juist verder waar Excel als self-service BI systeem stopt of te beperkt is. Zie Power BI daarom als het ideale verlengstuk op de bewerkingen die je nu in Excel uitvoert. We leggen je hieronder de meest opmerkelijke verschillen voor:

 

Excel Power BI

Handmatig werk

Geautomatiseerd werk

Handmatig data downloaden en bewerken Geautomatiseerde processen – van gegevensbron tot aan het dashboard
Gelimiteerde dataopslag Data automatisch ontsluiten en verwerken
Meer data zorgt voor een langzame verwerkingstijd van query’s Krachtige (cloud)database werkt snel en biedt ongelimiteerde data (in de cloud)
Beperkte toegang tot diepere lagen in de data: langzaam en tijdrovend In een muisklik doorklikken in grafieken en relaties leggen in de data

Overzicht in cijfers

Overzicht in grafieken

Uitkomsten gepresenteerd in tabbladen en Powerpoint – de gepresenteerde spreadsheets bevatten historische informatie. Uitkomsten altijd realtime en up-to-date in één overzichtelijk dashboard en kleurrijke visualisaties: grafieken, tabellen, kaarten en workflows.

Delen per e-mail

Simpel, efficient & veilig delen

Rapportages zijn moeilijk te delen binnen de organisatie – de gepresenteerde info is statisch en verouderd en minder begrijpelijk. De data staat altijd actueel in het dashboard, deze kan je direct delen met de juiste persoon.
Alle data tot je beschikking + bepaal zelf wie welke informatie te zien krijgt. De juiste informatie verdeeld per vestiging, afdeling of persoon.

Om het visueel te maken:

excel-vs-power-bi

 

Samengevat biedt Power BI de volgende voordelen ten opzichte van Excel:

 • Efficiënt werken: voorkom fouten door handmatig werk.
 • Realtime: snel data koppelen, bewerken en analyseren.
 • Gebruiksgemak: jij bent in control over de informatiestroom.
 • Gemakkelijk delen van informatie: stimuleer samenwerking met afdelingen.
 • Tijd- en kostenbesparend!

 

De 3 game changers van Power BI voor jou als financial

Met behulp van Power BI kan jij enorme hoeveelheden data gaan omzetten naar inzichten. Dit zijn de 3 grootste game changers die jouw werkzaamheden naar betere bedrijfsprestaties gaan leiden.

 

1. Inzicht – sla een efficiencyslag in je cijfers én je organisatie

Met Power BI koppel je verschillende databronnen. Dit geeft je veel meer waarde en inzicht in je analyses, omdat je deze informatie samen kunt gebruiken. Doordat dashboards per vestiging, afdeling of medewerker aan te passen zijn, blijft het inzicht ook bij de juiste persoon. Met het samenvoegen van de financiële en operationele cijfers sla je een grote efficiencyslag.

Voorbeeld: Greyt Partner Eric Köhler is al langere tijd CFO bij een groeiende speler in de markt voor bedrijfswagens. Hij signaleert dat de huidige rapportages meer diepgang nodig hebben. De nodige data is wel beschikbaar maar staat verspreid in verschillende systemen. Daardoor kost het erg veel tijd om precies de marge per wagen te zien, de winst- en verliesrekening per vestiging te maken of de kosten per afdeling te berekenen. Laat staan over een specifiek tijdsverloop. Elke week een rapportage opleveren lukt simpelweg niet. Dat gebrek aan inzicht knelt de efficiëntie van de strategie. Met de hulp van Power BI zijn nu alle KPI’s zichtbaar in één overzichtelijk en visueel dashboard. De rapportages zijn doorklikbaar, met enkele muisklikken is direct alle informatie inzichtelijk per vestiging, afdeling, product, productgroep of specifiek tijdsverloop. Ook de relaties tussen verschillende data is visueel weergegeven. Het genereren van een rapportage kost nu letterlijk minder dan 3 minuten tijd.

 

2. Gebruiksgemak en volledig in control over de informatiestroom

Download Power BI en ga direct zelf aan de slag met alle data. Er hoeft geen IT of BI-specialist aan te pas te komen om de tool te implementeren of de data uit vele bronsystemen begrijpelijk te maken. En wie is er nu niet vertrouwd met de bekende Microsoft omgeving?

Met Power BI ben je in control over alle gegevens en de hele informatiestroom van de organisatie. Jij bepaalt wie wat te zien krijgt, per vestiging, afdeling of per persoon. Op die manier krijgt iedereen precies de informatie te zien die voor hem of haar van belang is. De kennis blijft niet meer beperkt tot jou als individu, maar is overdraagbaar en daarmee begrijpelijk. Dus ook voor je manager.

 

3. De organisatie verbinden

Power BI helpt om een brug te slaan tussen Finance en management. Doordat Power BI de performance van de organisatie echt inzichtelijk maakt in interactieve en visuele grafieken kan Finance echt waarde toevoegen aan de business. Met behulp van de overzichtelijke dashboards zijn de gegevens presenteerbaar voor iedereen binnen de organisatie, ook voor degene die nooit met Power BI werken. Of je nu even snel de banksaldo moet checken, de financiële cijfers van de afgelopen week moet raadplegen of een analyse wilt maken van de marge per product ten opzichte van vorig jaar. Wat je doel of vraag ook is, Power BI helpt om je data inzichtelijk en presenteerbaar te maken, voor iedereen binnen de organisatie. Power BI daagt jou als financial uit om met meer informatie aan de slag te gaan, en deze informatie te analyseren tot nieuwe inzichten. Je kan hierdoor de juiste kritische vragen gaan stellen bij het management. Overall creëert Power BI samenwerking tussen afdelingen door het gemakkelijker en sneller delen van de rapportages.

 

Nooit meer werken met Excel?

De stap maken naar Power BI betekent niet dat je Excel nooit meer zal gebruiken, in tegendeel. Excel zal nog altijd de tool zijn voor ad hoc analyses en snelle berekeningen. Maar Power BI zal je, in vergelijking met Excel, veel meer consistentie geven in je rapportages. Niet alleen in het maken, maar ook in het lezen, analyseren en presenteren ervan. Je ziet nu real-time de performance en dus ook precies alle afwijkingen.

Power BI is volgens ons dé BI tool die data binnen je gehele organisatie inzichtelijk maakt. Het is een self service BI systeem waar iedere financial mee kan werken. Ten opzichte van Excel werkt Power BI efficiënter, sneller, gebruiksvriendelijker, tijd- en kostenbesparend en levert het je veel meer inzicht op.

Kortom, werken met Power BI is 95% minder rapporteren en 100% meer analyseren voor elke organisatie en iedere financial.

 

Module

 

Power BI & SQL Server,

Business Intelligence Training 2017-2018

 

Inhoudsopgave



 1. Mr Data Amsterdam, Business School 3
 2. Learn MS Power BI 4

2.1 Waarom Power BI & SQL Server 4

2.2 Leerdoelen 4

2.3 Didactische werkvorm, opzet en competenties 5

2.4 Literatuur 5

2.5 Beoordelingsformulier 6

2.6 Studie overzicht 7

 1. Versnel je carrière met Mr. Data 8

3.1 Waarom Mr. Data? 8

3.2 Mr. Data maakt het verschil 10

3.3 Management Team 11

3.4 Onze maatschappelijke bijdrage 12

3.5 Welk Probleem lossen wij op met onze opleiding? 12

3.6 Praktijkrelevant Business School 13

 1. Faciliteiten 14
 2. Jobs voor BI-consultant 15
 3. Salaris BI Consultant 16
 4. Reviews Mr. Data Amsterdam? 17
 5. Contact 21

8.1 Customer Service 21

8.2 Founder Mr Data 21

Algemene voorwaarden 22

 




1. Mr Data Amsterdam, Business School

Mr. Data Amsterdam, Private IT Business School biedt u  verschillende modules, studievormen opleidingstrajecten, trainingen, begeleiding, omscholingscursussen en advisering voor volwassenen op het gebied van Big Data.

 

Maatschappelijke doel

Het maatschappelijke doel van Mr. Data Amsterdam  is om mensen vanuit een kansarme positie in een kansrijke positie te helpen, in samenwerking met gemeentes, overheden, werknemersbelangen organisaties en ondernemingsraden. Mr. Data Amsterdam heeft als doel om eind 2020, nummer 1, grootste private Business School te zijn van europa op het gebied van Big Data.  Versnel uw carrière met deze omscholing naar ict /BI Consultant en schrijf je in voor onze opleiding.

 

Dienstverlening Mr. Data Amsterdam

 1. Business School
 2. Big Data Consulting
 3. SEO Service

 

Doelgroep Business School

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van Big Data Analytics. Wij geven verschillende opleidingen en cursussen in SAP, Big Data en Business Intelligence. Zo bieden wij verschillende modules aan op onze Business School in verschillende studievormen en verlenen onze consultants hun expertise bij strategische vraagstukken.

 

Locatie

Op loopafstand van het centrum is Mr. Data Amsterdam gevestigd in gebouw Metropool aan de Weesperstraat 61. Deze ruime kantoorruimte is verspreid over vijf verdiepingen en voelt erg modern aan. Onze locatie is zeer gemakkelijk te bereiken met het ov (metrostations Waterlooplein en Weesperstraat).

 

2. Learn MS Power BI

Big data is het nieuwe goud! Steeds meer bedrijven nemen operationele, tactische en strategische beslissingen op basis van data, ofwel “DATA-DRIVEN DECISION MAKING.

 

Veel datavisualisaties uit de praktijk zijn echter slecht leesbaar en/of misleidend en slagen er niet in om de kwantitatieve boodschap effectief te communiceren. Het effectief vormgeven van datavisualisaties is een kunst, maar daarmee niet onmogelijk. Met behulp van eenvoudige principes en inzichten over de manier waarop mensen informatie verwerken, leert u datavisualisaties leesbaar, toegankelijk en begrijpelijk maken.

 

2.1 Waarom Power BI & SQL Server

Microsoft Power BI wordt door steeds meer mensen gebruikt als een volwaardige business intelligence oplossing op basis van Excel. Wie met Power Pivot in Excel heeft gewerkt, weet dat dit een heel krachtige omgeving is om data te analyseren. Met Power Pivot kun je veel meer data aan dan met alleen Excel, ben je in staat om gegevens uit verschillende SAP bronnen te combineren en kun je geavanceerde berekeningen toevoegen aan een model.

 

2.2 Leerdoelen

In 4 bijeenkomsten duiken we in de wereld van  Power BI & SQL Server Business Intelligence. In deze module gaan we praktijkgericht aan de slag door een praktijksituatie te kiezen waarop deelnemers de theorie zelfstandig kunnen toepassen.

 

Op basis van de informatie uit Databases kunnen managers betere beslissingen nemen. Om de juiste informatie uit het systeem te krijgen, is het belangrijk om inzicht te hebben Power BI & SQL Server

 

De module Power BI & SQL Server staat in het teken van begrijpen van business intelligence in relatie met Data Visualization tools.  De volgende 4 functionele werkgebieden worden behandeld:

 

  1. Problemen bij beheer van database gegevensbronnen zoals:

 

 • Data Redundancy
 • Data inconsistentie
 • Programma Data-afhankelijkheid
 • Belangrijkste mogelijkheden van SQL Server
 • Installeren van SQL Management studio
 • Belangrijkste nieuwe database technologieën

 

   • Waarom informatiebeleid voor Database en datakwaliteit toepassen?

 

 • Data Visualisation mogelijkheden
 • Data Visualization opties in Power BI
 • Using Data visualisatie tools
 • Belangrijkste mogelijkheden van Power BI
 • Installeren van Power BI
 • Introducing Power BI
 • Data visualisatie mogelijkheden
 • Using MS Power BI & Business Data
 • Sharing the Dashboard
 • Understanding data refresh
 • Using Power BI Desktop
 • Power BI Project / Business Case

 

2.3 Didactische werkvorm, opzet en competenties

 

De module Business Processing & Database Management wordt in vier colleges van 3,5 uur aangeboden en afgesloten met:

 • het schrijven van een groepspaper die een directe link heeft met de praktijk.
 • maken van een schriftelijke toets

 

Elke bijeenkomst bestaat uit een introducerend hoorcollege over de kernproblematiek van het onderwerp dat die keer centraal staat. De meeste colleges eindigen met een ‘topic’ over Processing & Database Management, waarbij een specifiek onderwerp verder wordt uitgediept. Colleges zijn interactief; van de deelnemers verwachten wij dat zij actief meedoen en hun kennis delen met betrekking tot ervaringen met Processing & Database Management  in hun eigen werkomgeving.

 

2.4 Literatuur

 

De module Processing & Database Management  gebruikt state-of-the-art studiemateriaal. Dit materiaal is voornamelijk in het Engels geschreven. Het studiemateriaal is afkomstig van de volgende uitgevers:

 

 • Pearson British multinational publishing Computing & IT textbooks.
 • MK, Morgan Kaufmann textbooks Leading computer science education, en
 • O’Reilly Media – Technology and business training American media
 • McGraw-Hill Education (MHE) American learning science company

 

Voor elke bijeenkomst en college delen zijn presentaties te downloaden via mrdata.learningstone.com. Hier zijn ook de extra artikelen te vinden en verwijzingen naar internetsites, zoals Youtube. Deze stukken zijn allemaal verplichte literatuur.

 

2.5 Beoordelingsformulier

 

Voor de beoordeling wordt het volgende beoordelingsformulier gehanteerd.

 

Beoordelingsformulier
Datum:
Student:
Omschrijving criterium Max.

Score

Score Opmerkingen
Niveau en mate van theoretische

onderbouwing

4  
Analyse en toepassing van theorie 3  
Op concrete (praktijk)situatie
Kwaliteit conclusies
Algehele verzorging/opbouw, stijl/spelling, leesbaarheid en bronvermelding
2
1
 
PAPER 10 (60%; minimaal 5,5)  
   
Schriftelijk examen 10 (40%; minimaal 5,5)    
     
       
Eindcijfer    
   
Algemene opmerkingen PAPER:

 

2.6 Studie overzicht

Elke 365 dagen analyseren wij onze bestaande onderwijsaanbod, indien nodig vullen wij dat aan. Middels flexibele docenten uit de praktijk gaan wij onze kennis overdragen.

M1: ERP for beginners

M2: Performance Management

M3: Business Intelligence Tools

M4: Data Warehousing

M5: Business Intelligence Strategy

M6: Become Business Analyst

M7: Data Visualization

M8: Business Intelligence Competency Center

M9: Scrum Methodology

M10: SEO / SEA Web  Analytics [nieuw]

M11: Internet of Things  [nieuw]

M12: Big Data & Privacy [nieuw]

M13: Big Data & Recht [nieuw]

M14: Sollicitatietraining naar werk.

M15: SQL & Server [nieuw]

M16: SQL & Power BI [nieuw]

3. Versnel je carrière met Mr. Data

Tijdens onze bootcamp leer je de beginselen van software systeem in relatie met de business. Je gaat zelf hard aan de slag met zowel studiemateriaal, relevante praktijkcases en de nieuwste software producten.

3.1 Waarom Mr. Data?

 1. Mix van klassikaal en digitaal onderwijs. Mr. Data zorgt dat jij overal toegang hebt tot onze state of the art e-learning omgeving. Blended learning, hét antwoord in het onderwijs van vandaag de dag. Het kan gedefinieerd worden als een mengvorm van face-to-face onderwijs en online leren (e Learning). Jij kunt zelf kiezen waar je wilt leren (op school, thuis of ergens anders) en wanneer jij wilt leren (onder schooltijd, ’s avonds of in het weekend).
 2. Toegang tot Lynda.com. Dit netwerk is onderdeel van ‘s werelds grootste netwerkorganisatie Linkedin en behoort tot een zeer belangrijk online leerplatform. Je kunt overal online leren, je hoeft je niet te verplaatsen en je leert wanneer het je uit komt.

 3. Toegang tot Online Video Conferencing Service (ZOOM).
  Mr. Data Amsterdam loopt voorop op het gebied van cloud video learning via Zoom. Zoom is een cloud videoconferencing systeem en verenigd eenvoudig online vergaderingen, groep messaging en een software-defined conferentieruimte oplossing in een eenvoudig te gebruiken platform. Deze software biedt de beste video, audio en wireless-screen sharing ervaring in Windows, Mac, Linux en Android systemen.

 

 

 1. Quality & Software / Education Partners
 • Pearson British multinational publishing Computing & IT textbooks, and education company headquartered in London.
 • MK, Morgan Kaufmann textbooks Leading computer science education and technical company that help professionals stay ahead of the curve and inspire future innovation.
 • O’Reilly Media – Technology and business training American media company established by Tim O’Reilly that publishes books and Web sites and produces computer technology topics.
 • McGraw-Hill Education (MHE) American learning science company, including computer, business, scientific, architecture, engineering and technical books and one of the “big three” educational publishers that provides customized educational
 • Sap Press – A global software company and one of the largest vendors of ERP and of other enterprise applications. The headquarter of the company is in Walldorf, Germany
 • Google Analytics – a product (Google’s own) to analyze the statistics of a website and presentate them clear, with purpose to create a clear view for the owner (how many visitors, which sources etc.
 • Google Adwords – an advertising service by Google for business wanting to display ads on Google and its advertising network. It enables businesses to set a budget for advertising and the ad service is largely focused on keywords.
 • WordPress – an online, open source website creation tool written in PHP. Probably the easiest and most powerful blogging and website content management system (CMS) in existence nowadays.

 

3.2 Mr. Data maakt het verschil

3.3 Management Team

Founder Mr Data

ing. Mondy Holten, geboren 05-01-1981 Gonaives te Haiti. Studeerde in 2004 Business Informations Systems Zuyd University. Vervolgens studeerde hij  in 2012 IT Audit aan Erasmus University. Mondy Holten heeft zijn strepen verdiend bij verschillende corporates zoals Atos, CGI, Imperial Tobacco, Nationale Nederlanden en Brunel.

Op dit moment is Mondy Holten, Parttime Docent in Big Data Privacy & Etiek aan Post HBO Inholland. Verder heeft hij meer dan 8 jaar ervaring in de Big Data industrie. Sinds 2008 heeft Mondy Holten ervaring met complexe internationale IT projecten. In deze periode heeft ervaring opgedaan met verschillende IT systemen zoals SAP ERP, SAP Banking & Insurance, SAP Business Objects, Google Adwords, Google Analytics, SQL Server en Tableau.

 

Business HR Partner

Als Landelijke HR manager is MSc. Jolke Roozen verantwoordelijk voor het vaststellen en uitvoeren van het lokale operationele HRM beleid in overeenstemming met het corporate strategisch HRM-beleid. Tevens is hij sparringspartner voor Outplacemant trajecten bij onze klanten. Tevens is hij businesspartner voor het MT-team. Hij rapporteert hiërarchisch aan de algemeen directeur Nederland. Daarnaast geef hij de module ‘sollicitatietraining naar werk’. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor het begeleiden van kandidaten naar werk middels:

 • Het geven van soft skills trainingen
 • Het geven van sollicitatietrainingen
 • Coachen van de kandidaten bij hun sollicitaties
 • Organiseren van banenmarkt
 • Organiseren van speed dates tussen kandidaten en bedrijven
 • Begeleiden outplacement trajecten
 • Contacten met werkgevers Klik hier voor meer informatie over de module ‘sollicitatietraining naar werk’.

Msc. Jolke Roozen studeerde in 2013 af in de Arbeids- en Organisatiepsychologie en Training and Development aan de Universiteit van Amsterdam. Hij richtte direct na zijn studie Solliciteer Samen op, waar hij werkzoekende traint en coacht bij hun zoektocht naar een nieuwe baan. Daarnaast is hij oprichter van HR adviesbureau Unfurl. Als docent is Jolke verbonden geweest aan de Universiteit van Amsterdam en de Nyenrode New Business School. Momenteel is hij vakdocent bij de Hogeschool van Amsterdam bij de opleiding Toegepaste Psychologie. Partner Fadi Christian Adamo is als lead gen developer verantwoordelijk voor een deel van onze marketing technische activiteiten. Naast zijn succes in enkele internet concepten zoals Rentfoxx en Poolhere.com versterkt hij ons team voor het aanleveren van geschikte kandidaten.

 

R&D Business Partner

 

Partner Kai Kain Bennink heeft zijn BSc. Technology Management afgesloten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin heeft Kai zich gespecialiseerd in Business Intelligence en Datawarehousing. Zijn afstudeeronderzoek heeft hij mogen doen op de IT afdeling van de Nederlandse Gasunie N.V. Destijds heeft hij zijn thesis over Data management met een 8 afgesloten.

3.4 Onze maatschappelijke bijdrage

Mr. Data Amsterdam Business School draagt bij aan een bekend werkgelegenheidsplan:

 • Minister Asscher “werkgelenheidplan regio Amsterdam”
 • Kansenberoepen volgens het UWV voor BI en data specialisten
 • Voorkom dat je je baan kwijtraakt / van-werk-naar-werk trajecten (caicttalentcenter.nl)
 • European Commission and data industry launch €2.5 billion partnership to master big data
 • Outplacement trajecten
 • Sociaal plan van verschillende opdrachtgevers, waarvan de werknemer begeleid wordt van werk-naar-werk

 

3.5 Welk Probleem lossen wij op met onze opleiding?

 • Toenemende vraag naar Big Data & BI Specialisten
 • Het verminderen van de werkloosheid in Nederland en het verkorten van de uitkeringstermijn van het UWV
 • Preventieve maatregelen voor mensen die dreigen werkloos te worden, deze mensen kunnen wij naast het werk laten omscholen.
 • Betere match tussen vraag en aanbod
 • Mensen in een kansarme situatie perspectief bieden door ze om te scholen naar een kansrijke sector

 

3.6 Praktijkrelevant Business School

Voor ons is het belangrijk dat wat u bij ons leert, relevant is voor de werkzaamheden die u in uw onderneming uitvoert. Omdat onze opleiders de IT-praktijk uit ervaring goed kennen en ook in hun huidige rol op regelmatige basis IT-projecten voor Mr. Data Amsterdam uitvoeren, snappen we goed wat voor u speelt. Met uw praktijkcases kunt u bij ons terecht.

 

4. Faciliteiten

Mr. Data Amsterdam biedt trainingsmodules aan op verschillende niveaus en voor verschillende doelgroepen. Belangrijke redenen om voor Mr. Data Amsterdam te kiezen zijn onder andere:

 1. Individuele training
 2. Flexibele training 24/7/365
 3. Het nieuwste studiemateriaal
 4. Training op uw niveau in uw tempo
 5. Certificering
 6. Restaurant   (24/7/365)
 7. 30 dagen toegang tot E-learning omgeving t.v.w. 150 euro per maand
 8. Koffie, thee, cola en bier

5. Jobs voor BI-consultant

 

http://www.monsterboard.nl/vacatures/zoeken/?q=SAP

Business Intelligence Jobs

1.coolblue, 2.Web Analist (kpn), 3.Business Intelligence Consultant (vodafone), 4.SAP Consultant (Mediq), 5. jr Business Intelligence consultant (Phind) 6. SAP BI Ciber 7. BI Consultant met ERP Kennis (schouw), 8 SAP BI Consultant (conclusion) 9. Business Intelligence Consultant (Blokker) 10. consultant IT (KPMG) 11. jr. Data Consultant (capgemini) 12. SAP Consultant (Ctac) 13. SAP Data Visualisatie Consultant 14. SAP BI Consultant (ordina) 15. Data analist 16. Marketing Data Analyst (vye) 17. Business Analist (Driscoll’s Of Europe) 18. Werk student Data (EY) 19. Data Analist (New media) 20. Business Intelligence Consultant (Bart Vink) 21. Hunkemoller (IT Data scientist 22. Data Analist (AFM) 23. Schuber Philis 24. Data Scientist (Watson / Kruidvat ) 25. Business Analyst (DHL), 26. SAP BI Team lead (booking.com) 27. SAP BI Consultant (Action) 28. Business Intelligence Consultant (menzis)

 

6. Salaris BI Consultant

7. Reviews Mr. Data Amsterdam?

 

Verplichte literatuur

 

 

 • Data Selection (PDF files)

 

Voor deze module is er een selectie gemaakt van verschillende boeken, alle relevante informatie kunt u downloaden via MrData.learningstone.com.

 

 

 • Business Intelligence, International Edition A Managerial Perspective on Analytics

 

Auteur: Ramesh Sharda Dursun Delen Co-auteur: David King Efraim Turban Uitgever: Pearson Education Limited Engelstalig 416 pagina’s Global ed of International ed 9781292004877 april 2014

 

 

 • Bedrijfs informatiesystemen

 

Auteur: Kenneth C. Laudon Jane P. Laudon Uitgever: Pearson Benelux B.V. Nederlandstalig 501 pagina’s 9789043032018 februari 2015

 

Niet verplicht

 

 

 • SAP BusinessObjects BI 4.0

 

Auteur: Cindi Howson Elizabeth Newbould Co-auteur: Clark Duey Uitgever: Mcgraw-Hill Education – Europe Engelstalig 752 pagina’s 3rd Revised edition 9780071773126 december 2000

 

 

8. Contact

 

8.1 Customer Service

 

Voor alle vragen kun je tijdens kantooruren tussen 9:00-18:00 bellen met de Customer Service.

Deze afdeling zal je vragen direct “collecteren” en een “terugbelverzoek” achterlaten.

 

Adres: Weesperstraat 61

1018 VN Amsterdam

 

Telefoon: 040-2668583

Email: info@mr-data.nl

 

Algemene voorwaarden

Mr. Data onderdeel van XADAT.NL maakt gebruik van de ICT~Office voorwaarden. De ICT-Office voorwaarden zijn op 14 januari 2009 gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Midden-Nederland onder nummer 30174840. Deze voorwaarden bestaan uit één algemene basismodule en zestien afzonderlijke, specifieke modules. De module ‘Algemeen’ bevat juridische onderwerpen die op iedere transactie van toepassing zijn, zoals betalingsafspraken. In de specifieke modules zijn één of meer producten of diensten uitgewerkt. Alle modules zijn bij onze producten of diensten van toepassing.

 

De module ‘Algemeen’ bevat juridische onderwerpen die op iedere transactie van toepassing zijn, zoals betalingsafspraken. In de specifieke modules zijn één of meer producten of diensten uitgewerkt. Alle modules zijn bij onze producten of diensten van toepassing. Module 1 Licentie voor programmatuur Module 2 Ontwikkeling van programmatuur Module 3 Onderhoud van programmatuur Module 4 Application Service Provision, Software as a Service en Computerservice Module 5 Ontwikkeling en onderhoud van een website Module 6 Webhosting Module 7 Detacheringsdiensten Module 8 Opleidingen en trainingen Module 9 Advisering, consultancy en projectmanagement Module 10 Overige diensten Module 11 Verkoop van IT-, telecommunicatie- en kantoorapparatuur en andere zaken Module 12 Verhuur van IT-, telecommunicatie- en kantoorapparatuur Module 13 Onderhoud van IT-, telecommunicatie- en kantoorapparatuur Module 14 Toegang tot internet Module 15 Telecommunicatiediensten Module 16 Financiering en leasing van ICT

 

Kennis namen Algemene Voorwaarden

Via de volgende wijze kunt u kennis nemen van onze algemene voorwaarden:

 1. Ter hand (art. 6:234 lid 1 sub a BW);
 2. Ter inzage op kantoor Weesperstraat 61, 1018 VN Amsterdam (art. 6:234 lid 1 sub b BW);
 3. Elektronisch via http://xadat.nl/wp-content/uploads/2015/11/Algemene-Voorwaarden-ICT-Office-Nederland-XADAT.NL-2017.pdf d. Elektronisch via: http://xadat.nl/terms-and-conditions/ (art. 6:234 lid 1 sub c BW).

 

Please rate this